Familiegraf

In een familiegraf kunnen meerdere familieleden worden begraven. Het aantal kan verschillen, vaak van twee tot vier overledenen. Meestal bestaat een familiegraf uit meerdere verdiepingen, soms zijn het twee grafplaatsen naast elkaar.

Ook een familiegraf wordt beschouwd als een eigen graf, maar dan voor meer dan één overledene. Er is één rechthebbende. Hij kan een familiegraf voor 20 of 30 jaar ‘kopen’ en bepaalt wie erin worden begraven. Bij een familiegraf is steeds een verlenging van 10 jaar mogelijk. Als bij een bijbegraving het grafrecht binnen 10 jaar zal verlopen, is de rechthebbende verplicht dit zover te verlengen dat de grafrust voor een laatste overledene 10 jaar bedraagt. In een familiegraf mag ook een asbus met of zonder urn worden bijgezet. Dan is wel toestemming nodig van de rechthebbende.

De rechthebbende bepaalt de grafbedekking. Deze wordt bij de eerste overledene geplaatst en kan daarna worden aangepast met extra opschriften. Elke keer als er in een familiegraf een overledene wordt begraven zijn er grafrechten verschuldigd voor het openen en sluiten van het graf.

toonzaal Benelli

Toonzaal vol keuze

In de ruim opgezette toonzaal in Alphen aan den Rijn kunt u vrijblijvend en op uw gemak een diversiteit aan voorbeelden van grafmonumenten bekijken.
Onze toonzaal heeft een opstelling van 250 monumenten voor familiegraven en 100 monumenten voor algemene graven en urnen.
Buiten ons pand liggen 50 zerken en een selectie van 30 zwerfstenen. Uiteraard behoort maatwerk ook tot de mogelijkheden.